ReguliBatalia CuplurilorExplicatii si cum se joaca

Jocul are 2 versiuni

 • versiunea 1 = jocul bataliei cuplurilor unde se joaca in de la 2 la 4 cupluri
 • versiunea 2 = jocul bataliei cuplului unde se joaca baiatu contra fetei…sau..stiti voi

Pregătirea jocului pentru versiunea 1 incepe cu setarea tablei de joc cu partea destinata cuplurilor in mijloc.

Se amesteca fiecare pachet de carti si se pun langa tabla de joc.

Se monteaza sticla pe tabla separata si apoi fiecare cuplu isi alege o culoare si pionii corespunzatori.

Tot langa tabla de joc se pun si tablele de desenat si clepsidra.

Obiectivul jocului

Obiectivul jocului este acela de a aduna cat mai multe jetoane. Ce cuplu are mai multe jetoane castiga jocul.

Desfasurarea jocului

Jucatorii inainteaza cate o pozitie de fiecare data cand le vine randul. Va incepe jocul femeia aflata in cuplul care este impreuna de cel mai putin timp

iecare jucator isi aseaza pionul pe una din cele 2 diagonale, scopul fiind sa ajunga in centrul tablei.

Din fata Jucatorul ia cate o carte, in functie de culoarea cercului in care se afla si urmeaza instructiunile de pe aceasta. Cuplul primeste 1 jeton Cupidon daca indeplineste corect sarcina.

Din fata Apoi urmeaza celelalte fete din cupluri iar dupa acestea termina tura, urmeaza baietii in aceeasi ordine.

Descrierea cartilor din joc.

Cat de bine ne cunoastem?

 • Acestea sunt un test despre cat de bine iti cunosti partenerul. Jucatorul trage o carte si citeste mesajul cu voce tare partenerului. Cei 2 vor scrie separat, fiecare pe tabla lui, raspunsul la intrebare.  
 • Cel care citeste intrebarea va raspunde la ea, iar partenerul prin raspunsul lui va confirma sau nu daca e raspunsul corect sau nu. 
 • Timpul maxim alocat este de 30 de secunde – o tura de clepsidra. Daca raspunsul lor e corect, cuplul primeste un jeton Cupidon.
 • Pachetul contine carti de tipul Intrebari pentru el/ea – daca esti fata citesti o intrebare din sectiunea Intrebari pt ea. Daca esti baiatm citesti o intrebare din sectiunea intrebare pt el. Tragi carte si o citesti cu voce tare sa o auda si partenerul.
 • Intrebarea o alegeti folosind placa separata. Dupa ce trageti carte, invartiti sticla. Culoarea indicata de sticla se va regasi si pe carte, iar atunci acea intrebare va fi adresata
 • Pachetul mai contine carti de tipul Cat de bine ne cunoastem?  – unde sunt intrebari de tip grila
 • Si carti de tipul Tu ce ai alege? unde sunt teste rapide compatibilitate, in care jucatorii aleg unul din cele 4 cuvinte.

Ne gandim la acelasi lucru?

Aici jucatorul trage o carte din pachetul portocaliu si o aseaza la vedere. Ambii membri ai cuplului scriu separat pe tablele lor cel mult 6 cuvinte. Expresii pe care le asociaza cu imaginea de pe carte. Daca jucatorii au cel putin 2 raspunsuri identice, atunci cuplul primeste 1 jeton Cupidon. Timpul maxim alocat este de 30 de secunde – o tura de clepsidra.

Ghicesti ce desenez?

Aici cand se trage o carte din pachetul mov, va trebuii sa desenati ce găsiți pe carte ( titluri de filme, ghicitori si proverbe sau pozitii sexuale).  Cuplul castiga 1 jeton Cupidon daca ghiceste mesajul de pe carte in 60 de secunde – 2 ture de clepsidra. Se pot desena mai multe indicii in cele 60 de secunde, nu doar unu.

 • Indiciul il alegeti folosind placa separata. Dupa ce trageti carte, invartiti sticla. Culoarea indicata de sticla se va regasi si pe care, iar atunci aveti de ales ce considerati mai usor de desenat.

Tabla “ Invarte sticla”

Cand pionii ajung aici, invartiti sticla pe placa si apoi luati o carte din culoarea indicata.

Despre ce  crezi ca vorbesc?

Aici jucatorul trebuie sa isi faca partenerul sa ghiceasca cuvantul marcat fara a folosi cele 5 cuvinte din lista. Jucatorul nu are voie sa foloseasca gesturi, sunete sau cuvinte din familia lexicala ale celor indicate in coloana.

 • Daca se ghiceste cuvantul, atunci cuplul primeste 1 jeton Cupidon. Timpul maxim alocat este de 30 de secunde – o tura de clepsidra.
 • Cuvantul se alege folosind placa cu sticla. Se invarte sticla si culoarea ce pica indica cuvantul care va trebuii ghicit.

Sfarsitul jocului

Cand toti pionii sunt cu o mutare inainte de centru, jucaotrii isi numara jetoanele Cupidon. Cuplul care are cele mai multe jetoane, isi plaseaza pionii in centrul placii, astfel castigand jocul.

Versiunea 2 

Pregatirea jocului prin versiunea 2 incepe prin a aseza tabla de joc cu partea destinata unui cuplu in sus.

Amestecati fiecare pachet in parte si plasati-l in locul destinat fiecaruia.

Fiecare jucator primeste o tabla pentru desenat, un pion si marker.

Desfasurarea jocului

Jucatorii muta pionii spre centru cate o pozitie si urmeaza instructiunile cartilor in functie  de culoarea cercurilor pe care se afla pionul.

Regulile sunt asemanatoare cu varianta 1.

Diferenta e la acordarea jetoanelor. – Pentru fiecare raspuns corect, un jucator primeste 2 jetoane Cupidon. Daca celalalt jucator il ajuta pe cel initial sa raspunda corect, acesta primeste 1 jeton Cupidon ca recompensa

Jocul se termina atunci cand ambii jucatori ajung in centru pistei. Apoi fiecare isi numara jetoanele..Cine are cele mai multe, castiga jocul.

Jucatorii au la dispozitie 4 jetoane pe care le vor pune in fiecare colt al tablei cu invarte sticla. CAstigatorul jocului invarte sticla si afla de ce jeton se va folosi ca drept castigator.