ReguliInspector NoseExplicatii si cum se joaca

Inspector Nose, joc localizat de Ideal Boardgames, este un joc de copii, cooperativ. In acest joc copii vor invata sa interpreteze indicii, sa gandeasca diferit si sa combine idei si informatii.

Componente

Jocul este compus din:

 • 54 de carti cu imagini
 • 5 carti numerotate
 • 1 carte pentru indicii
 • Si 8 zaruri

Setupul jocului

 • Plasati cartea pentru indicii cu fata in sus in mijlocul mesei
 • Amestecati cartile cu imagini. 
 • Luati primele 25 de carti dintre acestea si plasatile pe masa. Restul cartilor se intorc in cutie.
 • Extrageti 5 carti din teancul de pe masa si plasatile cu fata in sus in dreapta cartii pentru indicii
 • Cartea cea mai apropiata de cartea cu indicii va avea numarul 1, urmatoarea numarul 2 si tot asa.
 • Alegeti cine din voi va fi inspectorul Nose pentru prima runda.
  • Acesta va plasa cele 8 zaruri in fata sa
  • Inspectorul Nose va lua si va amesteca cartile numerotate
  • Apoi se va uita in secret la una din ele – nimeni nu trebuie sa vada cartea si apoi pune carte in dreptul sau cu fata in jos.
  • Numarul extras este de fapt cartea pe care ceilalti jucatori trebuie sa o gaseasca
  • Inspectorul Nose trebuie sa fie foarte atent atunci cand priveste in direcția cărților cu imagini…asta ca sa nu divulge cu privirea cartea cautată.

Desfasurarea jocului

Inspectorul Nose începe jocul prin aruncarea a 5 zaruri. Inspectorul trebuie sa aleaga cele 5 zaruri la intamplare.Tranzitie  Apoi el va alege 1 din simbolurile rezultate, pe cel ce oferă cel mai potrivit indiciu pentru găsirea cartii cu imagini corecta. Acesta plaseaza zarul ales pe cartea pentru indicii.

Inspectorul nu are voie sa vorbeasca sau sa ofere indicii non verbale – cu mainile, ochii, urechile sau cu altceva. La fel si jucatorii, acestia nu au voie sa vorbeasca cu Inspectorul…trebuie sa fie liniste deplina intre Inspector si ceilalti jucatori.

Jucatorii au voie sa discute intre ei despre semnificatia simbolului de pe zar si la ce carte face referire. Apoi trebuie sa aleaga impreuna o carte care cred ei ca este incorecta. Ea se elimina din rand. Celelalte carti raman pe pozitiile lor.

Daca jucatorii au eliminat o carte buna, si cartea tinta a ramas in rand, atunci Inspectorul Nose va arunca din nou cu zaruri. Ia cele 4 zaruri din fata lui plus unul din cutie si da cu ele. Va alege un nou simbol care oferă cel mai bun indiciu pentru găsirea cartii cu imagini corecta. Va pune zarul pe cartea cu indicii langa zarul anterior.

Jucatorii discuta despre simbolul nou ales si incearca sa descopere cu ce carte se potriveste cel mai bine. Apoi ei trebuie sa aleaga o alta carte pe care o considera incorecta. O elimina si pe aceasta din rand, celelalte ramanand pe loc.

Jocul continua in maniera asta pana cand jucatorii gasesc cartea corecta. Inspectorul Nose va arunca tot timpul cu 5 zaruri si dupa fiecare aruncare va plasa unul pe cartea cu indicii. Pe baza informatiilor oferite de inspector, jucatorii trebuie sa elimine cate o carte incorecta.

Dupa 4 aruncari cu zarurile, ar trebuii sa ramaneti cu cartea corecta.

Dupa ce ati eliminat 4 carti si ati gasit cartea corecta, runda se incheie. Fiecare carte eliminata valoreaza 1 punct

Daca in timpul jocului eliminati cartea tinta, atunci runda se incheie imediat si echipa primeste 1 punct pentru fiecare carte eliminata pana la momentul respectiv.

Runda urmatoare incepe prin returnarea cartilor folosite in cutie. Apoi plasati alte 5 carti cu imagini intr-un rand in dreapta cartii cu indicii si reluati jocul. Noul Inspector Nose este jucatorul din stanga inspectorului anterior.

Sfarsitului jocului

Jocul se incheie dupa a 5-a runda si apoi se numara toate cartile eliminate cu succes. Dupa ce faceti asta, calculati punctajul total. Apoi verificati lista de pe ultima pagina a regulamentului.

Daca ati ajuns la 20 de puncte, va puteti declara Maestrii Detectivi.