4-16+
18+
30-90

ReguliMinti murdareExplicatii si cum se joaca

Minti murdare este jocul de petrecere distractiv destinat pt a fi jucat in echipe. E perfect pentru o seara cu prietenii.

 

Obiectivul

Obiectivul este unul simplu. Tot ce trecuie sa faci este sa desenezi si sa mimezi cuvintele si expresiile de pe cartonasele de joc extrase.

 

Setup

 1. Aranjeaza tabla de joc pe o suprafata plata, amesteca cartonasele si plaseaza-le pe culori, langa tabla.
 2. Impartiti-va pe echipe de minim 2 jucatori. Fiecare echipa va alege un pion si va nominaliza un pion care va desena primul.
 3. Decideti care echipa va incepe jocul –  fie in functie de cel mai mare numar dat la aruncarea cu zarul, fie in functie de cel care a facut ultimul caca, depinde doar de voi metoda de alegere. Echipa care va incepe va arunca primul zarul si va muta pionul cu numarul respectiv de casute.
 4. Extrageti un cartonas din pachetul de culoarea casutei pe care ati ajuns, uitati-va la cuvantul sau expresia de pe el, si plasati-l discret jucatorilor din echipele adverse care vor desena primi.
 5. Toti jucatorii nominalizati vor incepe sa deseneze ceea ce au vazut pe cartonas in acelasi timp. Nu exista limita de timp, coechipierii vostri trebuie sa ghiceasca in timp ce voi desenati. Prima echipa care ghiceste cuvantul castiga.
 6. Aruncati zarul si repetati – echipa care castiga runda va arunca zarul si isi va muta pionul cu numarul indicat. Repetati pasii 4 si 5, schimband mereu persoana care deseneaza, din fiecare echipa.
 7. Continuati drumul spre finish si fiti atenti sa nu sariti peste căsuța Popas. Prima echipa care ajunge la finish este castigatoarea jocului

Reguli

 • Persoana care deseneaza nu are voie sa vorbeasca, sa mimeze sau sa scrie cuvinte pe tabla. Sunt permise doar simboluri si numere.
 • Nu exista limita de timp. Prima echipa care gaseste raspunsul si il ofera si ceilalte echipe castiga runda.
 • Daca nicio echipa nu reuseste sa gaseasca raspunsul, atunci decideti impreuna, care a avut raspunsul cel mai apropiat de cel corect.

Tipuri de cartonase

 • Persoana/ Locatie – cartonase de desenat albastre
 • Lucru – cartonase de desenat mov
 • Actiune – cartonase de desenat roz ( regula optionala – acestea pot fi mimate dar pt toate roz)
 • Sentiment/ Senzatie – cartonase de desenat portocaliu
 • Cuminte sau obraznic – cartonase periculoase ce pot sa te bage sau sa te scoata din rahat.

Casute speciale

 1. Una scurta  sau Maraton – alege ruta pe care o preferi.
 2. Popas – toate echipele trebuie sa se opreasca pe spatiul popas, indiferent de cat au dat la aruncarea zarului, si sa aleaga orice cartonas de orice culoare. De la aceasta casuta si pana la finish, echipele pot muta doar un spatiu pe runda.