Top jocuri de societate ideale pentru jocurile in familie

Daca si tu iti doresti sa te distrezi alaturi de familie, mai ales ca vine Pastele, mai jos am creat o lista de jocuri care te pot ajuta cu acest lucru. Daca esti mai mult genul petrecaret, avem si pentru tine niste recomandari de jocuri de petrecere.

Boardgames-urile de mai jos merg si cu prietenii, si sunt bune pentru aproape orice varsta. Probabil nu va fi un articol care iti va recomanda jocuri foarte cunoscute in Romania precum clasicul Monopoly sau Catan, dar vor exista si cateva clasice in lista.

Ticket to Ride: Europa

In aceasta perioada de pandemie poate fi un joc care sa te conduca cu ajutorul imaginatiei in marile orase ale Europei. Acesta este pentru 2-5 jucatori, si ca varsta este recomandat ca jucatorii sa aiba peste 8 ani.

Este un joc foarte indragit de noi, care ne-a facut sa petrecem timp de calitate in familie. Recomandam totusi sa jucati in 3 jucatori, mai ales daca sunteti genul de oameni carora le place conflictul.

Este la reducere in acest moment la Red Goblin

Avem si un articol cu mai multe detalii/video-uri despre Cum se joaca Ticket to ride Europa?

Carcassonne

Carcassonne este un joc de strategie in care fiecare jucator va trebui sa construiasca o intreaga retea de orase si drumuri. Daca esti obisnuit cu constructia drumurilor si oraselor de la Catan (Cum se joaca Catan?), cam acelasi lucru trebuie sa faci si aici, doar ca intr-un mod mai interactiv. Cel care se controleaza teritoriile cele mai mari, va avea cele mai multe puncte deci va si castiga.

Merge jucat tot in 2-5 jucatori, iar ca varsta recomandata este 7+. De aceasta data, din punctul nostru de vedere este un joc care merge super bine si in doi jucatori.

Cel mai mic pret pentru carcassonne este la gameology in acest moment.

Avem si un articol cu mai multe detalii/video-uri despre Cum se joaca Carcassonne?

Cluedo

Sunt multe variante de Cluedo, dar pe oricare ai alege-o, nu vei regreta. De la jocul clasic, pana la varianta dracula sau la varianta Game of Thrones, fiecare jucator va fi un detectiv care va incerca sa rezolve un mister. Este un joc bun de familie, care se bazeaza foarte mult pe logica.

Se joaca in 2-6 jucatori, si este recomandat pentru jucatorii care au 8+ ani.

La momentul scrierii, este reducere la Cluedo Dracula pe Gameology.

Avem si un articol cu mai multe detalii/video-uri despre Cum se joaca Cluedo?

Imhotep

In jocul Imhotep, jucatorii intra in rolul arhitectilor antici si incearca sa isi transporte cat mai multe blocuri de piatra in locuri cat mai strategice.

Fiecare jucator trebuie sa isi cantareasca bine alegerile, pentru a plasa blocurile de piatra cat mai intelept si a-i incurca pe adversari.

Se joaca in 2-4 jucatori si este recomandat persoanelor de 14+ ani.

Am gasit o reducere la Imhotep la Regatul jocurilor

Avem si un articol cu mai multe detalii/video-uri despre Cum se joaca Imhotep?

Sagrada

In Sagrada esti un artist care participa intr-o competitie. Cel mai bun jucator va trebui sa construiasca cel mai maret vitraliu, ajutandu-se de zaruri.

Jocul mi se pare unul foarte bun, care merge foarte bine in 2 jucatori dar si in 3 sau 4. Noi am mai adaugat si extensii la el. E printre putinele jocuri la care am facut asta.

Nu avem un video/articol cum se joaca inca, dar poate fi vazut un gameplay mai jos.

Sagrada poate fi cumparat de la LexShop.

Mandala Stones

Mandala Stones este un joc din aceeasi categorie ca Sagrada. Multi spun ca nu e mai bun decat Sagrada sau Azul (din aceeasi categorie dar nu l-am jucat inca, deci nu il putem recomanda), dar pe mine m-a prins foarte mult. Daca inainte jucam Sagrada cand aveam ocazia, de cand a aparut in colectia noastra, prefer Mandala Stones.

Este un joc foarte nou care doar ce a aparut in Romania. Se joaca in 2-4 jucatori, si este recomandat persoanelor de 10+ ani.

A facut Andrei un video de prezentare, atasat mai jos.

Mandala Stones este la reducere pe Gameology.

Avem si un articol cu mai multe detalii/video-uri despre Cum se joaca Mandala Stones?